Regina Pacis ligt in een groene omgeving. De leslokalen zijn modern, licht en uitgerust met moderne media. Op het grasveld en de sportterreinen kan je je volop uitleven. We besteden ook heel wat aandacht aan het milieu. Regina Pacis is een middelgrote school. De leerlingen van het secundair onderwijs zitten samen met de kinderen van de lagere school en de kleuters op één campus. Ons studieaanbod is ruim en we zijn fier op de resultaten van onze leerlingen in het hoger onderwijs. We maken veel werk van persoonlijke begeleiding. We vinden het belangrijk dat de leerlingen burgerzin hebben, dat ze gezond leven en zorg dragen voor elkaar en hun omgeving. Daar werken we aan in de lessen en in vakoverschrijdende projecten, zoals leefdagen, de diversiteitsweek, milieuprojecten, gezondheidsprojecten, verkeersprojecten, een uitwisselingsproject met een school in Berlijn en culturele reizen naar Canterbury, Parijs en Italië. We engageren ons ook voor de derde en vierde wereld. De ouders van onze leerlingen werken mee aan een bruisende school. Tijdens regelmatige vergaderingen wordt er druk gedebatteerd over de werking van onze school en ontstaan er talrijke initiatieven. Iedereen is hartelijk welkom op die vergaderingen. Onze leerlingen krijgen de ruimte om initiatieven te nemen en zich creatief te ontplooien. De leerlingen schrijven een schoolkrant, organiseren een film- en muziekfestival, een sportweekend, de sportraad maakt werk van middagsport en de leerlingenraad zorgt geregeld voor een lekkere middagsnack. De eerstejaarskunnen op onze zesdejaars rekenen om de school te verkennen. Regina Pacis ligt heel centraal, daarom komen veel leerlingen met de fiets naar school. Er zijn ook verschillende buslijnen die in de buurt stoppen en het station van Hove is vlakbij. Hier vind je een handig overzicht met alle lijnen die in Hove komen en hun belangrijkste stopplaatsen.
Infomoment en aanmelden 1e jaar schooljaar 2021-2022

Ons online infomoment zit erop. Wil je rustig alle informatie nog eens terug bekijken, dat kan via deze link.

Mededeling: aanmeldingen 1e jaar secundair onderwijs - verzilveren tickets

Op 22 april 2021 krijg je het resultaat per mail toegestuurd. Er zijn drie resultaten mogelijk:

  • Je wordt toegewezen aan de school van je eerste keuze. Je mag inschrijven in deze school. De e-mail is je ticket om te kunnen inschrijven.
  • Je krijgt geen school toegewezen en staat op de wachtlijst van alle door jou gekozen scholen. Als er een plaats vrijkomt in een school van je (hogere) keuze, zal de school je hiervan op de hoogte brengen.
  • Indien je je kan inschrijven, zal de school (na de toewijzing van tickets) zelf met jou contact opnemen. De inschrijving zal omwille van COVID-19 via digitale weg verlopen. De deadline voor het verzilveren van je ticket ligt op 18 mei 2021, 12 uur. Daarna is je ticket niet meer geldig.

Alle informatie betreffende aanmeldingen 1e jaar schooljaar 2021-2022 kan je hier terugvinden.

Download hier onze brochure.

Weldra verlaat je de basisschool en maak je de overstap naar het secundair onderwijs. Een stap vol verwachtingen. In Regina Pacis streven we ernaar om onze leerlingen met warmte en vertrouwen te vormen tot enthousiaste jongeren die sterk in het leven staan. Met aandacht voor het talent en de persoonlijke ontwikkeling van ieder kind. Een missie en visie die vertrekt vanuit een christelijke inspiratie.


Heb je al één of meer jaren secundair onderwijs achter de rug? Kom je naar onze school voor een nieuwe start? Ook jou heten we hartelijk welkom en we hopen dat je je vlug thuis zal voelen! We wensen jou een fijn en succesvol schooljaar toe!


U kan ons bereiken via email, regina.pacis.hove@regpacho.be, of op het nummer 03 455 68 58.


Tot weldra!

Sven Geysemans, algemeen directeur


Steven Bernaerts, pedagogisch directeur


lesgevers, secretariaat en onderhoudspersoneel

HeartSaver is een vzw die ervoor ijvert om het aantal publiek beschikbare hartstarters of automatische externe defibrillatoren (AED's) in België te verhogen door bewustmaking en de werving van fondsen om de financiële drempel voor de aanschaf en het onderhoud van hartstarters zo laag mogelijk te houden. De internationaal gerenommeerde cardioloog en hartritmespecialist Prof. Dr. Em. Pedro Brugada is peter van HeartSaver.

Wij willen samen met vzw HeartSaver onze schoolcampus en de omliggende woonwijken meer hartveilig maken.


Welke richting kies jij in het 1e jaar? Klik hier.

Onze leerlingen presteren zeer goed in het hoger onderwijs. Voor meer details klik op onderstaande tabel.

Schoolreglement
Hier kan u het reglement 2020 - 2021 raadplegen.
Lessentabellen
Missie
Missie van onze school.
Opvoedingsproject

Hier kan u het opvoedingsproject bekijken.

Bronmissie Onderwijsinrichtingen der Christelijke Scholen van Vorselaar
Facebook
Volg ons ook op Facebook!

Tijdens een schooljaar ontvangen we geregeld vragen van ouders en leerlingen of een bepaald kledingstuk beantwoordt aan onze uniformvoorschriften.

Wij bieden als school graag volgende referenties bij de aankoop van kledij:

  • 't WIEGSKE, Bredabaan 509, Merksem.
    Webshop: www.wiegske.be (incl. retourmogelijkheden)
  • VEBEX, Hove centrum
  • JBC, Edegem
  • Sawadi, Website: www.sawadi.be

U bent evenwel niet verplicht om via deze weg kledij aan te kopen.