Regina Pacis ligt in een groene omgeving. De leslokalen zijn modern, licht en uitgerust met moderne media. Op het grasveld en de sportterreinen kan je je volop uitleven. We besteden ook heel wat aandacht aan het milieu. Regina Pacis is een middelgrote school. De leerlingen van het secundair onderwijs zitten samen met de kinderen van de lagere school en de kleuters op één campus. Ons studieaanbod is ruim en we zijn fier op de resultaten van onze leerlingen in het hoger onderwijs. We maken veel werk van persoonlijke begeleiding. We vinden het belangrijk dat de leerlingen burgerzin hebben, dat ze gezond leven en zorg dragen voor elkaar en hun omgeving. Daar werken we aan in de lessen en in vakoverschrijdende projecten, zoals leefdagen, de diversiteitsweek, milieuprojecten, gezondheidsprojecten, verkeersprojecten, een uitwisselingsproject met een school in Berlijn en culturele reizen naar Canterbury, Parijs en Italië. We engageren ons ook voor de derde en vierde wereld. De ouders van onze leerlingen werken mee aan een bruisende school. Tijdens regelmatige vergaderingen wordt er druk gedebatteerd over de werking van onze school en ontstaan er talrijke initiatieven. Iedereen is hartelijk welkom op die vergaderingen. Onze leerlingen krijgen de ruimte om initiatieven te nemen en zich creatief te ontplooien. De leerlingen schrijven een schoolkrant, organiseren een film- en muziekfestival, een sportweekend, de sportraad maakt werk van middagsport en de leerlingenraad zorgt geregeld voor een lekkere middagsnack. De eerstejaarskunnen op onze zesdejaars rekenen om de school te verkennen. Regina Pacis ligt heel centraal, daarom komen veel leerlingen met de fiets naar school. Er zijn ook verschillende buslijnen die in de buurt stoppen en het station van Hove is vlakbij. Hier vind je een handig overzicht met alle lijnen die in Hove komen en hun belangrijkste stopplaatsen.

Van harte welkom op Regina Pacis!

De lagere school is voorbij, vol goede moed begin je bij ons aan je secundair onderwijs... Je zal een andere leefwereld ontdekken met nieuwe uitdagingen, gewoonten en verplichtingen.

De directie, de leraars, de mensen op het secretariaat en het onderhoudspersoneel weten dat zo'n aanpassing niet altijd even vlot verloopt. Zij zullen dus alles in het werk stellen om je hierbij zo goed mogelijk te begeleiden.

Heb je al één of meer jaren secundair onderwijs achter de rug? Kom je naar onze school voor een nieuwe start? Ook jou heten we hartelijk welkom en we hopen dat je je vlug thuis zal voelen! Samen met al het personeel van de school wensen we je een fijn en succesvol schooljaar toe!

Sven Geysemans, algemeen directeur

Steven Bernaerts, pedagogisch directeur

lesgevers, secretariaat en onderhoudspersoneel

Op 17.12.15 vierden we met heel de campus feest.

Het werd een mooie avond waar we nog lang met veel plezier aan zullen terugdenken.

Via deze link (foto links) zijn al de foto's ter beschikking.

Infomomenten
Facebook

Volg ons ook op Facebook!

Lees hier onze nieuwsbrieven:

Tijdens een schooljaar ontvangen we geregeld vragen van ouders en leerlingen of een bepaald kledingstuk beantwoordt aan onze uniformvoorschriften.

Wij bieden als school graag volgende referenties bij de aankoop van kledij:

  • 't WIEGSKE, Bredabaan 509, Merksem.
    Webshop: www.wiegske.be (incl. retourmogelijkheden)
  • VEBEX, Hove centrum
  • BELVU, Edegem centrum
  • JBC, Edegem

U bent evenwel niet verplicht om via deze weg kledij aan te kopen.

Zin om samen met andere ouders deel uit te maken van onze ouderraad en zo mee te werken aan een bruisende school?

Tijdens vergaderingen kan er gedebatteerd worden over de werking van onze school en ontstaan er talrijke initiatieven. De ouderraad ondersteunde vorig schooljaar bvb. het toneelproject. Iedereen is hartelijk welkom op deze vergaderingen.

De volgende vergaderingen zijn reeds gepland:

  • 15.03.16
  • 17.05.15
De ouderraad vergadert om 20u. in de cafetaria.

U kan ons ook bereiken via mail: ouderraad@regpacho.be