We vinden het belangrijk dat de leerlingen burgerzin hebben, dat ze gezond leven en zorg dragen voor elkaar en hun omgeving. Daar werken we aan in de lessen en in vakoverschrijdende projecten, zoals leefdagen, de diversiteitsweek, milieuprojecten, gezondheidsprojecten, verkeersprojecten, een uitwisselingsproject met een school in Berlijn en culturele reizen naar Canterbury, Parijs en Italië. We engageren ons ook voor de derde en vierde wereld. De ouders van onze leerlingen werken mee aan een bruisende school. Tijdens regelmatige vergaderingen wordt er druk gedebatteerd over de werking van onze school en ontstaan er talrijke initiatieven. Iedereen is hartelijk welkom op die vergaderingen. Onze leerlingen krijgen de ruimte om initiatieven te nemen en zich creatief te ontplooien. De leerlingen schrijven een schoolkrant, organiseren een film- en muziekfestival, een sportweekend, de sportraad maakt werk van middagsport en de leerlingenraad zorgt geregeld voor een lekkere middagsnack. De eerstejaars kunnen op onze zesdejaars rekenen om de school te verkennen. Regina Pacis ligt heel centraal, daarom komen veel leerlingen met de fiets naar school. Er zijn ook verschillende buslijnen die in de buurt stoppen en het station van Hove is vlakbij. Hier vind je een handig overzicht met alle lijnen die in Hove komen en hun belangrijkste stopplaatsen. Regina Pacis ligt in een groene omgeving. De leslokalen zijn modern, licht en uitgerust met moderne media. Op het grasveld en de sportterreinen kan je je volop uitleven. We besteden ook heel wat aandacht aan het milieu. Regina Pacis is een middelgrote school. De leerlingen van het secundair onderwijs zitten samen met de kinderen van de lagere school en de kleuters op één campus. Ons studieaanbod is ruim en we zijn fier op de resultaten van onze leerlingen in het hoger onderwijs. We maken veel werk van persoonlijke begeleiding.

Zoals u eerder in de media heeft kunnen vernemen, maakt de Vlaamse overheid met de Digisprong middelen vrij om alle leerlingen van het secundair onderwijs te voorzien van een laptop.

Het bezit van een laptop wordt steeds meer als onontbeerlijk gezien voor kwaliteitsvol onderwijs. Een toestel voor elke leerling kan immers sterk bijdragen tot een krachtige leeromgeving met aandacht voor de vernieuwde eindtermen en voor de 21ste -eeuwse vaardigheden.

Als school zijn wij ervan overtuigd dat het loutere bezit van een toestel leerlingen niet automatisch voordelen oplevert. Zo’n toestel moet voldoende ingebed zijn in de didactische praktijk, moet doordacht gekozen worden om optimaal aan te sluiten bij de gebruikte en beschikbare digitale leermiddelen.

Daarom kiest Regina Pacis ervoor om in het schooljaar 2021 – 2022 maximaal in te zetten op voorbereiding: voorbereiding van leerkrachten, van leermiddelen, van infrastructuur en de aankoop van laptops. Zo kunnen we in het schooljaar 2022 – 2023 de nieuwe toestellen zo optimaal mogelijk inschakelen in ons onderwijsproject.