We vinden het belangrijk dat de leerlingen burgerzin hebben, dat ze gezond leven en zorg dragen voor elkaar en hun omgeving. Daar werken we aan in de lessen en in vakoverschrijdende projecten, zoals leefdagen, de diversiteitsweek, milieuprojecten, gezondheidsprojecten, verkeersprojecten, een uitwisselingsproject met een school in Berlijn en culturele reizen naar Canterbury, Parijs en Italië. We engageren ons ook voor de derde en vierde wereld. De ouders van onze leerlingen werken mee aan een bruisende school. Tijdens regelmatige vergaderingen wordt er druk gedebatteerd over de werking van onze school en ontstaan er talrijke initiatieven. Iedereen is hartelijk welkom op die vergaderingen. Onze leerlingen krijgen de ruimte om initiatieven te nemen en zich creatief te ontplooien. De leerlingen schrijven een schoolkrant, organiseren een film- en muziekfestival, een sportweekend, de sportraad maakt werk van middagsport en de leerlingenraad zorgt geregeld voor een lekkere middagsnack. De eerstejaars kunnen op onze zesdejaars rekenen om de school te verkennen. Regina Pacis ligt heel centraal, daarom komen veel leerlingen met de fiets naar school. Er zijn ook verschillende buslijnen die in de buurt stoppen en het station van Hove is vlakbij. Hier vind je een handig overzicht met alle lijnen die in Hove komen en hun belangrijkste stopplaatsen. Regina Pacis ligt in een groene omgeving. De leslokalen zijn modern, licht en uitgerust met moderne media. Op het grasveld en de sportterreinen kan je je volop uitleven. We besteden ook heel wat aandacht aan het milieu. Regina Pacis is een middelgrote school. De leerlingen van het secundair onderwijs zitten samen met de kinderen van de lagere school en de kleuters op één campus. Ons studieaanbod is ruim en we zijn fier op de resultaten van onze leerlingen in het hoger onderwijs. We maken veel werk van persoonlijke begeleiding.
Oproep
 
Beste ouders,
 
Wil je graag meedenken, je mening geven, oplossingen zoeken of heb je vragen over de werking van de school? Wees welkom op onze vergaderingen in de cafetaria van de middelbare school, om kennis te maken met ons team. We hopen je terug te zien op de eerstvolgende vergadering die voor jou past.
 
Steek je liever je handen uit de mouwen bij activiteiten? We hebben steeds helpende handen tekort. Volg de activiteitenkalender op de voet en laat ons weten wanneer je kan helpen.
 
Je kan ons steeds bereiken via een Smartschool-bericht: "Ouderraad RPH" of via e-mail: ouderraad@regpacho.be .
 
Hopelijk tot dra,
 
Het ganse ouderraadteam
 
Voorzitters
 
Anouk Sleegers
Ariane Baeck
 
Leden
 
Inge Croymans
Patrick Hofkens
Kaat De Koninck
Hannelore De Pooter
Maria Felisbino
Kathleen Verbeeck
Birgit Bas
Valerie Duval
Iris Corynen
Tim De Bondt

Beste lezers,

Het is gebeurd. Het Regina Pacis “tijdperk”, eindigt hier voor mij, na 15 jaar lidmaatschap in de ouderraden van de kleuter-, lagere- en middelbare school. De laatste 3 schooljaren, zelfs als voorzitter.

Het waren zéér leerrijke jaren, waarbij ik de schoolwerking achter de schermen heb leren kennen. Ik heb mogen samenwerken met gemotiveerde leerkrachten, enthousiaste ouders en geëngageerde leerlingen.

Hierbij hef ik dan ook het glas om te toasten:
- op een geslaagde schoolcarrière voor alle studenten;
- op de leuke en opbouwende samenwerking tussen directie, leerkrachten en ouders.

Veel succes iedereen, hartelijk dank allemaal en geniet vooral van een deugddoende vakantie.

Vriendelijke groeten en hopelijk tot dra,
Aline

De ouderraad organiseert elk jaar een quiz, om de oude groene schoolborden te vervangen door nieuwe witte smartborden. Dankzij de grote opkomst en enthousiaste deelname van ouders, leerkrachten en leerlingen, is het derde bord gesponsord. Blijven deelnemen aan de quiz is dus de boodschap !

Via de actie “Hand in hand”, gaf de verzekeringsmaatschappij Fidea een gulle gift van € 500,00 voor de sponsoring van een smartbord.

Op vrijdag 29 januari vond de jaarlijkse quiz van de ouderraad plaats. Een schitterende opkomst: 31 enthousiaste ploegen verzamelden zich in de refter voor een gezellig en breinbrekend avondje. Een speciale vermelding voor moed gaat naar de 5de en 6dejaars die ook een ploeg hadden afgevaardigd. Iedere deelnemer zag zijn inspanningen beloond dankzij de rijk gesponsorde prijzentafel. Onze dank aan alle deelnemers want met de opbrengst van de quiz kunnen we de school een of meerdere smartboards cadeau doen!