De ouders van onze leerlingen werken mee aan een bruisende school. Tijdens regelmatige vergaderingen wordt er druk gedebatteerd over de werking van onze school en ontstaan er talrijke initiatieven. Iedereen is hartelijk welkom op die vergaderingen. Onze leerlingen krijgen de ruimte om initiatieven te nemen en zich creatief te ontplooien. De leerlingen schrijven een schoolkrant, organiseren een film- en muziekfestival, een sportweekend, de sportraad maakt werk van middagsport en de leerlingenraad zorgt geregeld voor een lekkere middagsnack. De eerstejaars kunnen op onze zesdejaars rekenen om de school te verkennen. Regina Pacis ligt heel centraal, daarom komen veel leerlingen met de fiets naar school. Er zijn ook verschillende buslijnen die in de buurt stoppen en het station van Hove is vlakbij. Hier vind je een handig overzicht met alle lijnen die in Hove komen en hun belangrijkste stopplaatsen. Regina Pacis ligt in een groene omgeving. De leslokalen zijn modern, licht en uitgerust met moderne media. Op het grasveld en de sportterreinen kan je je volop uitleven. We besteden ook heel wat aandacht aan het milieu. Regina Pacis is een middelgrote school. De leerlingen van het secundair onderwijs zitten samen met de kinderen van de lagere school en de kleuters op één campus. Ons studieaanbod is ruim en we zijn fier op de resultaten van onze leerlingen in het hoger onderwijs. We maken veel werk van persoonlijke begeleiding. We vinden het belangrijk dat de leerlingen burgerzin hebben, dat ze gezond leven en zorg dragen voor elkaar en hun omgeving. Daar werken we aan in de lessen en in vakoverschrijdende projecten, zoals leefdagen, de diversiteitsweek, milieuprojecten, gezondheidsprojecten, verkeersprojecten, een uitwisselingsproject met een school in Berlijn en culturele reizen naar Canterbury, Parijs en Italië. We engageren ons ook voor de derde en vierde wereld.
Wie weet de weg naar Fantasy Road?

Londen, 1888. Richard Hodge Francis is met zijn vier dochters naar de Britse hoofdstad verhuisd om beter voor hen te kunnen zorgen. Helaas zijn niet alle dochters het daarmee eens en vooral de creatieve Sally voelt zich gevangen door de strenge etiquette en sociale druk. Tot ze de straatkinderen van Fantasy Road ontmoet en een heel nieuwe wereld voor haar opengaat. Maar wat is écht en wat niet?

Op 27, 28 februari of 1 maart 2015 komt u het alvast te weten. Dan organiseert het Regina Pacis Instituut in Hove voor de derde keer een familiemusical. Na het succes van ‘Ridder Erlak’ en ‘Heksen en zuurpruimen’ brengen een cast en crew van een 30-tal leerlingen ditmaal ’21 Fantasy Road’ op de planken. De regie wordt verzorgd door Anya Verheyen, docente aan de Academie voor Spel en Theater.

Het script is weerom van Tony Proost, leraar Nederlands/Engels. "Het verhaal speelt zich af in het Victoriaanse Londen, in de traditie van Charles Dickens, maar het zou net zo goed hier en nu kunnen plaatsvinden. Vier opgroeiende tieners proberen zich elk op hun manier staande te houden in een snel veranderende maatschappij, met een groot contrast tussen arm en rijk, man en vrouw. Ook in die tijd werd heel veel van kinderen verwacht. Logisch dat je die druk probeert te ontvluchten, toch?" Het verhaal is een ode aan de creativiteit in tijden waar techniek en vooruitgang regeren. Het brengt een positieve boodschap van zelfontplooiing en begrip voor elkaar, over generaties en sociale klassen heen. "Zonder belerend te zijn, want het blijft toch vooral een spannend en meeslepend verhaal, dat zowel groot als klein aanspreekt."

'21 Fantasy Road' mengt realiteit met fantasie, verrassende wendingen, veel humor en zes liedjes, gecomponeerd door Joris Van Hasselt. Het is een volwaardige musical. Zowel de muziek als de zang worden live gebracht. "Het is onvoorstelbaar hoe je een groep enthousiaste leerlingen kan zien groeien in muzikale en dramatische expressie," stelt Josiane Frans vast, die de logistieke coördinatie van het project draagt. "Bovendien leren ze ook samenwerken en ontwikkelen ze hun talenten én hun zelfvertrouwen."

Een heel team van leerkrachten en leerlingen zorgt voor de artistieke en technische ondersteuning. "Leerlingen van alle leeftijden worden bij het project betrokken," zegt algemeen directeur Sven Geysemans. "We bieden hen vanuit hun beleving heel wat inspraak, gaande van het ontwerpen van mooie waaiers tot het bedienen van geluid en licht."

Op dit ogenblik wordt nog druk gerepeteerd, sinds januari zelfs twee keer per week. Donderdagnamiddag 26 februari 2015 vindt eerst een avant-première plaats voor lagere scholen uit de buurt. Vrijdag 27 februari start de vertoning om 20 uur, zaterdag 28 februari om 19 uur en zondag 1 maart om 15 uur. De vertoningen vinden plaats in het forum van de school, Mortselsesteenweg 58 in Hove.

Kaarten kosten in voorverkoop 8 euro voor volwassenen en 6 euro voor kinderen jonger dan 18 jaar. Bestellen kan via mail naar fantasyroad@regpacho.be met vermelding van voorstelling en aantal tickets. Je kan ook rechtstreeks kaarten kopen bij de Cultuurdienst Gemeente Hove, die het project mee sponsort.